top of page

Majstor boksa stasao je u šampiona u Cerskoj 3

Ponosni je izdanak slavonske ravnice. Nakon desetak godina amaterske karijere, brojnih međunarodnih medalja, naslova hrvatskog prvaka i nastupa na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru došlo je vrijeme i za profesionalne izazove u njegovoj poluteškoj kategoriji.

HRVOJE SEP

 

BK Leonardo

26. veljače 1986.

poluteška

Učinak u WSB-u: 22-8

Profesionalni učinak: 3-0

 

Najveći uspjesi

2016.   9. mjesto na OI u Rio de Janeiru (poluteška)
2015.    5. mjesto na SP-u u Dohi (poluteška)
2015.    brončani na EP-u u Samokovu (poluteška)
2015.    momčadski WSB prvak (Astana Arlans)
2013.    momčadski WSB prvak (Astana Arlans)

2011.    momčadski WSB prvak (Paris United)

2011.    brončani na EP-u u Ankari (poluteška)

2009.   brončani na Prvenstvu EU u Odenseu

 

Plasman na seniorskim PH

2016.    poluteška          zlato
2015.    poluteška          srebro
2014.    poluteška          zlato

2013.    poluteška          zlato

2012.    poluteška          srebro

2011.    poluteška          5. mjesto

2010.   poluteška          zlato

2009.   poluteška          zlato

2008.   poluteška          zlato

2007.   teška                  5. mjesto

 

Samozatajni bombarder iz Vrbanje i najbolji boksač koji je posljednjih desetljeća došao iz Slavonije najiskusniji je natjecatelj Boksačkog kluba Leonardo. Hrvoje Sep izdvaja se među hrvatskim boksačima kao jedini osim klupskog kolege Filipa Hrgovića koji je u posljednjih osam godina za Hrvatsku osvojio medalju na velikim seniorskim natjecanjima. 
Bio je brončani u poluteškoj kategoriji na Europskom prvenstvu, a od 1992. godine istovjetan uspjeh uspjela su ostvariti samo šestorica hrvatskih reprezentativaca. Ovaj povijesni plasman Sep je postigao 2011. godine u turskoj prijestolnici Ankari pod vodstvom trenera Leonarda Pijetraja.
Godinu prije uspjeha u Ankari pristupio je perspektivnoj momčadi Paris United u tek osnovanoj Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB), boksačkoj verziji nogometne Lige prvaka. Francuske boksačke stručnjake impresionirao je 2010. godine na Europskom prvenstvu u Moskvi i to nakon izvanrednog meča protiv slavnog ruskog poluteškaša Artura Beterbijeva.
Već prve sezone u dresu pariške franšize okrunio se momčadskim WSB naslovom i zadivio stručnjake i navijače širom svijeta prepoznatljivim, beskompromisnim i borbenim stilom.
Nakon još jedne sezone u redovima Paris Uniteda, koju su obilježile nove pobjede, ali i teškoće s ozljedama, Sep je zajedno s Filipom Hrgovićem prešao u Astana Arlanse. Ambiciozna kazahstanska momčad procijenila da bi upravo s hrvatskim dvojcem mogla postići novi iskorak u WSB-u. Tako je i bilo! Astana je postala prvak 2013., a ključni presudni bod u finalu donio je upravo Hrvoje Sep. Dvije godine kasnije hrvatski poluteškaš ponovno je postao WSB prvak s Arlansima, a u pojedinačnom redoslijedu osvojio je treće mjesto (iza Talijana Manfredonije i Kubanca La Cruza).
A u kolovozu 2015. godine u bugarskom gradu Samokovu Hrvoje se ponovno popeo na pobjedničko postolje na Europskom prvenstvu. U poluteškoj kategoriji stigao je do brončane medalje, izgubivši u polufinalu od europskog prvaka Joea Warda iz Irske. Dvije europske medalje od 1990. godine osim njega nije uspio osvojiti nijedan drugi naš boksač.
Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru Sep nije uspio osvojiti medalju, ali je još jednom dokazao da spada u ekskluzivni klub najboljih poluteškaša svijeta. Izgubio je u uzbudljivom četvrtfinalnom meču protiv trostrukog svjetskog prvaka Julija Cesara La Cruza iz Kube i na kraju zauzeo peto mjesto.
Upravo zahvaljujući La Cruzovu svjetskom naslovu 29-godišnji Hrvoje osigurao je 28. listopada 2015. olimpijsku vizu za Rio de Janeiro. Naime, La Cruz je izborio olimpijski plasman po dva kriterija, zlatnom medaljom na SP-u u Dohi i drugim mjestom u pojedinačnom redoslijedu Svjetske boksačke serije (WSB) 2015. S obzirom da SP ima prednost na ljestvici kriterija, tako La Cruzovu olimpijsku vizu iz WSB-a preuzima sljedeći po plasmanu, a to je upravo Hrvoje Sep.
Na Olimpijskim igrama Sep je u 1. kolu bodovno pobijedio afričkog doprvaka Salaha Abdelgawwada iz Egipta, da bi u osmini finala uz vrlo dvojbeno suđenje izgubio od Brazilca Michela Borgesa.  
Vrijedi se prisjetiti i kako je Hrvoje Sep stigao u zagrebački BK Leonardo. Bilo je to 2007. dok je kao zaposlenik zaštitarske agencije Bilić Erić Security odlučio napraviti novi iskorak prema svom životnom snu - profesionalnoj borilačkoj karijeri. Nakon jednog sparinga, u kojem je pokazao impresivnu upornost i izdržljivost, trener Pijetraj prepoznao je Sepov talent i želju za napredovanjem.
Hrvoje je odmah shvatio da je transfer u BK Leonardo bio pun pogodak, jer borilački sportovi bili su njegov životni izbor još od tinejdžerskih dana. Prije dolaska u Zagreb Sep je u Osijeku trenirao hrvanje, kick-boxing i jiu-jitsu (postao je čak i hrvatski doprvak). Za sportaše poput Hrvoja Sepa limiti i granice su vrlo relativna kategorija. Zato smo uvjereni da je nakon amaterske pred njim i izrazito uspješna profesionalna karijera. Dosad je Sep pobijedio svu trojicu svojih suparnika.

bottom of page